Dana Eti̇
Buradasınız: Anasayfa / Hi̇zmetleri̇mi̇z
Dana Eti
 Dana Eti

Dananın bölümlerini ve dana etinin buna göre hangi yemekte, nasıl kullanılacağını görelim:

Bonfile: Büyükbaş hayvanlardan karın içinde böbrek yatağından belin iki yanında uzanan kaslardan oluşan iç yağlardan ve iç organ bağlantılarından ayırılmış gevrek yapıdaki ettir.

Kontrfile: Büyükbaş hayvanlardan belin üst kısmında boydan boya sakrum kemiğine kadar uzanan ve omurlara yapışık olan kaslardan elde edilen yağlardan arındırılmış ettir.

Antrikot: Büyükbaş hayvanlarda göğüs omurları üzerinden boyuna doğru uzanan ettir.

Sokum: Büyükbaş hayvanların but kısmının üst tarafından elde edilen ettir.

Tranç: Büyükbaş hayvanların but kısmının iç yüzünde, üstte çanak kemiğinden(pelvis,leğen kemiği), altta diz eklemine kadar uzanan ettir.

Nuar: Büyükbaş hayvanların but kısmında diz ekleminin iç kısmından kalça ekleminin dışına doğru uzayan ettir.

Kontrnuar: Budun dış kısmından elde edilen yağsız ettir.

Yumurta: Büyükbaş hayvanların but kısmında diz ekleminin iç kısmından kalça eklemine doğru uzanan yumurta şeklindeki ettir.

Puli:: Aşil Tendosunun devamında inciğin üzerinde bulunan ettir.

İncik: pulinin altındaki ettir. Yumurta ve Sokum un arasındaki fark, sokum un orta kısmında bulunan çizgi halindeki yağ tabakasıdır. Kontrfile ve Antrikot arasındaki fark, Antrikot un ortasından alınan kesitte sanki iki ayrı kastan oluşmuş gibi görünmesi olup ,ayrıca Antrikot üzerindeki yağ katmanları belirgin bir şekilde dikkati çekmektedir.

Hizmetlerimiz
HAZRO KASABI © Türk Patent ve Marka Kurumu Sisteminde 2016/09394 nolu marka Et ve Et Ürünleri alanında adımıza tescillidir.Et ve Et Ürünlerinde ISO 22000:2005, OHSAS 18001:2007, ISO 9001:2008 ve ISO 14001:2004 kalite belgelerine sahibiz.
Kuzu Eti
Dana Eti
Kurbanlık
Toptan Satış
Perakende Satış
Detaylı Bilgi İçin Bizi Arayın
Hotline
+905309434421